Mama en Kind

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een mooie manier om volledige aandacht te hebben voor alle veranderingen van je lichaam. Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen door massage behoorlijk verminderd worden. Een zwangerschapsmassage helpt bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen. Een massage werkt niet alleen pijn verlichtend maar ook zeer ontspannend. Een echte aanrader. Een zwangerschapsmassage is mogelijk na de eerste drie maanden van je zwangerschap.

Babymassage

Aanraking is een van de belangrijkste basisbehoeftes en vooral bij je pasgeboren kindje heel belangrijk. Je baby een massage geven, is de perfecte manier om je kind te laten ontspannen. Maar het is niet alleen lekker ontspannend, de massage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert je baby’s zintuigen. Daarnaast versterkt het ook nog de band tussen jou en je baby. De babymassage is erg bijzonder omdat baby’s met name communiceren via lichaamstaal.

Babymassage is geschikt voor alle baby’s vanaf ca. 6 weken tot 9 maanden.  Je gaat samen met je baby kennis maken met de Shantala babymassage en meer leren over essentiële oliën.

Deze cursus wordt vanaf 2020 alleen nog 1 op 1 aangeboden in een sessie van 75 a 90 minuten.  Kosten 89,- euro (incl. reader en een flesje massage olie met essentiële oliën)

Inschrijven kan via info@massagebijsuus.nl

In de klas

Massage in de klas is goed voor rust, ontspanning en verbinding tussen kinderen. Massage tussen kinderen onderling blijkt ook heel goed te werken tegen pesten, het versterkt het onderlinge vertrouwen.  Door het aanraken komt het hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon is een tegenhanger van het stresshormoon adrenaline.

Oxytocine bevordert de werking van de hersenen. Hierdoor kunnen de kinderen na het masseren geconcentreerder werken. Daarnaast geeft het een heerlijk rustmoment in de klas, alleen daarom zou je het als leerkracht al in je klas willen toepassen. Voor de massage in de klas werk ik volgens de prachtige Haptendo Methode van Brenda Pelser. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een workshops kindermassage in de klas neem dan even contact op met me.